Voortgang van het Nieuwe Barokorgel

Fiat Bach

Hét hoogtepunt van het nieuwe concertseizoen wordt de inwijding van het Nieuwe Barokorgel op 21 maart 2018. Dit project, geïnspireerd op het in 1746 door Zacharias Hildebrandt gebouwde orgel in Naumburg, waar J.S. Bach persoonlijk zijn fiat aan gaf, nadert zijn voltooiing.

 

In de werkplaats van Elbertse Orgelmakers

In de werkplaats van Elbertse Orgelmakers

 

2400 pijpen

Aan het begin van de zomer zal Elbertse Orgelmakers het acht meter brede en ruim zeven meter hoge instrument, dat hij de afgelopen twee jaar in zijn werkplaats in Soest heeft opgebouwd, afbreken. Vervolgens wordt het orgel in de zaal van het Orgelpark van de grond af aan weer in elkaar gezet. In het half jaar dat dan nog rest wordt eerst het houtwerk geschilderd en vervolgens worden de ruim 2400 pijpen geïntoneerd door de Japanse Munetaka Yokota, de internationale specialist op het gebied van barokorgels.

Word
Gast
vriend

Word Vriend of GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk